#طنزسیاهنمایی.۶۳۹
اگر این دولت تو را نداشتهباشد،چه میکند؟!!
گفت: طبق آخرین گزارشها، ایران ۷۰ میلیون کاربر اینترنت دارد. در این بین، حدود ۴۸ میلیون نفر، کاربر شبکههای اجتماعی هستند. پلتفرمهایی که در سالهای گذشته به کلی فیلتر شدهاند. به عبارت بهتر، ۴۸ میلیون کاربر اینترنت در ایران، روزانه برای دسترسی به شبکههای مورد استفادهشان به فیلترشکن احتیاج دارند.
آمار دقیقی از سهم فیلترشکنهای پولی در این بین وجود ندارد، اما برای محاسبه، فرض میکنیم در حداقلیترین حالت، ۲۵ درصد کابران از فیلترشکنهای پولی استفاده میکنند. این یعنی گردش مالی فروشندگان ویپیان در ایران، ماهانه حدود هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است. یعنی از آبانماه سال گذشته تا امروز، دور زدن فیلترینگ برای کاربران ایرانی، در بهترین حالت حدود ۱۶هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آب خورده است.
این رقم، چیزی حدود ۲ تا ۳ برابر درآمد علمیاتی شرکت مخابرات ایران است. در این بین، اما تنها فروشندگان ویپیان نیستند که از ابَر سانسور در ایران سود میبرند. درگاههای پرداخت، بانکها، اپارتورهای اینترنتی و حتی شرکت مخابرات نیز در زمره منتفعان این مساله قرار میگیرند.
گفتم: سیل ورود «وی پی ان»های خارجی را چه میگویی؟
گفت: خارجیها بسیاری از کالاهای مورد نیاز ما را تحریم کردهاند!حالا یک
قلم را هم که تحریم نکردهاند،تو نمیتوانی ببینی؟! واقعاً که!!!
گفتم: این سخن من نیست. «عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در گفتوگویی به طور تلویحی توصیه کرده که مردم برای حفظ امنیت دادههاشان، در حد امکان از «فیلترشکنهای رایگان خارجی» استفاده نکنند.
گفت: ایشان نمی توانند ببینند ما از یک کالا هم که تحریم نیستیم،لذّت ببریم؟چقدر حسود!!
گفتم: واقعاً اگر این دولت تو را نداشتهباشد،چه میکند؟!!
گفت: شکر خدا!!!
گفتم: چرا؟!
گفتم: از شرّ این قلم و #سیاهنماییهای من یک نفس راحت میکشد!!
شفیعی مطهر